kecske hírek, cikkek, érdekességek > Kecske - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: kecske hírek, cikkek, érdekességek > 11 weboldal. Kategória leírása: kecske hírek, cikkek, írások, érdekességek.
Szponzorált linkek
Mi köze a szabónak a kecskéhez?
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/22970/1

Micsoda furcsa kérdés?! Hát, persze, hogy semmi! Vagy mégis? Hallottad már azt a mondást, miszerint a szabókat kecskének csúfolják? Vajon mi lehet ennek az oka? Mi lehet a hasonlóság a ruhakészítő mester és a mekegő háziállat között? Sokan törték már a fejüket a megoldáson, és a válaszaik rendkívül sokfélék. Lássuk, mi lehet az igazság!

Mi köze a szabónak a kecskéhez?
Minden jó, ami kecskéből való
http://www.tejtermekgyartok.hu/index.php?content=cikkek/cikk

Kecsketej, kecskesajt, kecskehús. A kecske nemcsak haszonállat, hanem hasznos állat is. Teje gyógyító hatású, sajtját még a tejérzékenyek is ehetik, húsa zsírszegény, egészséges csemege. A kecsketej a tejek teje, gyógyító hatású, forralás nélkül is nyugodtan megihatod, hiszen ilyenkor a legmagasabb a vitamintartalma. A kecske tejében jóval több a vitamin, mint a tehénében, sőt, belőle még a laktózérzékenyek is nyugodtan ihatnak. A kecsketej vastartalma háromszorosa a tehéntejének.

Minden jó, ami kecskéből való
Kecske a ház körül
http://www.haziallat.hu/nagyemlos/kecskek-juhok/kecske-tartas-203/1493/

"A szegény ember tehene" - tartja a közmondás. Mostoha körülmények között is tartható, rendkívül élénk, érdeklődő, a környezetéhez kiválóan alkalmazkodik. A kecske az egyik legjátékosabb haszonállatunk. A kecskegida (vagy gödölye) talán a legkedvesebb fiatal háziállat -gyermekekre is teljesen veszélytelen (gödölyének hívják a kis lánykecskét, míg gidának a kis fiúkecskét).

Kecske a ház körül
Idomított kecske
http://www.haziallat.hu/haziallat-tv/egyedi-esetek/idomitott-kecske-etel/1564/

Bámulatos! Ez a kecske egészen bonyolult mutatványsort hajt végre a vacsorájáért! Gazdái különleges játszóteret építettek ennek a kecskének. Az okos állat megtanulta, hogyan kell felmásznia és megszereznie vacsoráját! Nézd meg Te is a nem mindennapi mutatványt!

Idomított kecske
Hazánkba érkezett a falábú kecske
http://www.haziallat.hu/nagyemlos/kecskek-juhok/hazankba-erkezett-a-falabu-k ...

A Tennessee ájulós kecskés videónkat látva Rosset Ágnes olvasónk örömmel írta hozzászólását a cikkhez: "Nálam is előfordult, hogy egy törpekecském egyszer csak lefeküdt, én akkor azt hittem elpusztult. Néhány másodperc után meg felugrott, mintha mi sem történt volna. Ezt azonban mindig csak "külső" beavatkozásnál észleltem: pl. meg akartam nézni a fogát, vagy pórázon (nem húzva) kivittem az udvarba legelni, egyszer csak lefeküdt. Én ezt hisztériának gondoltam, mintha csak valami kevésbé tetszett volna neki.

Hazánkba érkezett a falábú kecske
Biofűnyírók Újpesten
http://www.haziallat.hu/nagyemlos/kecskek-juhok/biofunyirok-ujpesten/815/

Zarándokhellyé vált Újpesten a Népsziget, ahol kecskék mint biofűnyírók tartják kordában a gyomokat.

Biofűnyírók Újpesten
Ami a Tejúton kívül van!
http://www.biokultura.org/biokultura_folyoiratok/2006/2006_3/tejut.htm

Somogy megyében, Pacsérvisnyén él egy házaspár (Ökördi Zsuzsa és Keszthelyi Péter), akik 15 évvel ezelőtt a fővárosból költöztek a Zselicségbe. Az életmódváltásnak több oka is volt. Bár humán és reáldiplomával rendelkeznek, Németországban egy biogazdaságban elsajátították az állattenyésztés és a sajtkészítés alapjait.

Ami a Tejúton kívül van!
Kecske gidával szobor
http://www.szoborlap.hu/2342_kecske_gidaval_szobor_budapest_vigh_tamas_1958.html

szoborlap.hu - Kecske gidával szobor (Goat with kid) Elhelyezkedés: Budapest, Hungary (Magyarország) Budapest, Szőlő u. 40. (III. kerület)

Kecske gidával szobor
A kecsketej immunerősítő hatása
http://www.dunatv.hu/eletmod/gyogyito_kecsketej.html

A parlagfüvet fogyasztó kecske teje gyógyítja az allergiát? A kecsketej immunerősítő hatását a népi gyógyászat régóta ismeri. Kétségtelen, a kecske az emberi fogyasztás szempontjából az egyik legegészségesebb haszonállatunk. Húsa zsírszegény, teje finom, sajtját még a legérzékenyebbek is fogyaszthatják. A Család-Barát című műsor vendégei szerint a kecsketej egy egyszerű módszerrel még a parlagfűallergiát is gyógyíthatja.

A kecsketej immunerősítő hatása
A soproni Kecske Templom
http://mindenamikecske.blogspot.com/2010/02/soproni-kecske-templom.html

A soproni Fő tér déli oldalán áll a Kecske-templom. A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt csarnoktemplom onnan kapta népies nevét, hogy az oldalához illesztett, 47 méter magas torony homlokzatát gótikus füzér és egy kecske díszíti. A kecske az építtető Geisel Henrik címerállata volt (Geisl németül kecskét jelent). Ábrázolása az épületen máshol is fellelhető, így az ezüst mezőben lépdelő kecskével díszített címeren, a karzat kecskét stilizáló konzoljain. A szájhagyomány külön történetet kreált a kecskék köré: eszerint a templom egy kecske által kikapart kincsből épült. Déli kapujának timpanonját 15. századi, gótikus köpenyeges Mária-szobor díszíti.

A soproni Kecske Templom
Négyesiker kecskék születtek
http://www.rtlklub.hu/cikk/48291

Négyesiker kecskegidák születtek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadadán. Az állatorvosok szerint ez nagyon ritka. A tiszadadai kecskemamának viszont néhány hónappal ezelőtt egyszer már sikerült ez az állati szenzáció.

Négyesiker kecskék születtek
Hirdetések
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44308