Top 40 legújabb link > Kecske - wyw.hu

Szponzorált linkek
Kecske tenyésztés eszközei: kezelőkaloda, itatók
http://www.ferrobull.hu

Cégünk saját gyártású termékek mellett Tru-Test és Speedrite állattartási és tenyésztési termékeket kínál. Legyártottuk a szerintünk legegyszerűbben telepíthető, kezelhető és rendkívül időtálló szarvasmarha tartási, juh tenyésztési és kecske tartástechnológiai kellékeket. Termékeinket saját gazdaságunkban is évek óta használjuk és eszerint kiforrottá és időtállóvá alakítottuk. Kínálatunk: kezelőkaloda, kecskeetető, napelemes villanypásztor, állatmérleg, oszlopverő gép, kecske itatóvályú, etetőkocsi.

Kecske tenyésztés eszközei: kezelőkaloda, itatók
Természetes szappan
http://www.borzaszappan.hu

Természetes szappan, kecsketejes szappan a Borza szappan webáruházából. A szappan mellett készítenek még kozmetikumokat és pezsgőbombákat is illetve ezekből csodás ajándékcsomagok vásárolhatóak. A szappankészítés hagyományos eljárással és kitűnő alapanyagokból történik. Új termékeket bevezető árakon próbálhatja ki. A szappankészítés kézzel történik tartósítószer mentesen. Kitűnő ajándék bármilyen alkalomra. Tekintse meg kínálatunkat a borza szappan webshopban.

Természetes szappan
Mini kecskefarm Biatorbágyon
http://kecske.hu

Alpesi és alpesi jellegű kecskéket tartunk Biatorbágyon, elsősorban saját kecskesajt és kecsketej igényünk kielégítésére. Valamint kecsketejes szappan készítésével is szeretnénk foglalkozni a jövőben.

Mini kecskefarm Biatorbágyon
Kecsketenyésztés
http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=3904&sName=Kecsketenyésztés

A szerző hitvallása: Aki kecsketartásra szánja el magát, az szeresse az állatot. Vegyen annyi fáradságot, hogy néhány napot töltsön el egy kecsketartó telepen. Ha ez idő alatt a kecske szeretete tovább erősödött benne, akkor néhány egyeddel kezdjen hozzá saját tenyészete megalapozásához. A sikeres kecsketenyésztés alapja az állatok szeretete. A Kecsketenyésztés első kiadása óta, számos kérdés és probléma vetődött fel. Az ezekre adott válaszok, a sikeres kecske tartás alapjához tartoznak. A legutóbbi időben azzal kerestek meg bennünket, hogy mi az oka annak, hogy szarvatlan állomány kialakításakor az utód gödölyék között sok a meddő, a bakok pedig terméketlenek. Egy másik kérdés csoport, hogy értékében van-e különbség az egyes kecskefajták teje között, ami feltehető, hogy később kihat a tej árára is. További kérdések között szerepelt még, hogy a termelői kecsketejjel szemben milyen követelmények vannak stb. és még sok más kérdés.

Kecsketenyésztés
Minden, ami kecske
http://mindenamikecske.hu

Minden amit a kecskékről tudni lehet. Magyarországon az első olyan internetes kecskékre szakosodott blog oldal volt. De immár ki nőtte önmagát és a Kecske tenyésztők, illetve tartók felé a szélesebb kiszolgálása érdekében meg alapítottuk új weboldalunkat. Ahol E-piac és extrákban gazdag közösségi rész van. Szeretettel várjuk leendő tagjainkat!

Minden, ami kecske
Házi sajtkészítés kecske-, juh-, tehéntejből
http://www.konyv-konyvek.hu/hazi_sajtkeszites_kecske_juh_tehentejbol

A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez ismernünk kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk. A könyv nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozástól az eladásra kész specialitásokig...

Házi sajtkészítés kecske-, juh-, tehéntejből
Képek és fotók - kecske
http://kecske.fotkyfoto.hu/fotok-kepek/?kw=kecske

A Fotky-Foto.hu Fotóalbum jó minőségű royalty free licenciás fényképeket kínál. Olcsó,legális fényképek, kereskedelmi és magán célra remek áron! Fotky-Foto.hu Fotóalbum - kecske képek, fényképek, fotók, illusztrációk, vektoros grafikák az egész világról az Ön reklámjához, hirdetéséhez, honlapjára és nyomtatásra. Képek grafikus munkához, reklám ügynökségeknek, magazinokba és médiába. Fényképek milliói a legjobb áron. Válassza ki a fényképet és kényelmesen online töltse le garanciával, könnyen. Így a kép pár percen belül az Öné lehet!

Képek és fotók - kecske
Redwood Hill Farm
http://www.redwoodhill.com/

Redwood Hill Farm is an award-winning, Humane Certified, Grade A goat dairy farm and creamery located in Sonoma County, California. Family owned and operated for over 40 years, we are committed to making the best tasting and least processed goat milk, artisan goat milk cheese, yogurt and kefir.

Redwood Hill Farm
allgoats.com
http://www.allgoats.com/

The British Goat Society Website. The British Goat Society aims to extend and improve goatkeeping by providing information about the keeping of goats.

allgoats.com
Kecsketúrós-sajtos paprikaladik
http://www.mindmegette.hu/kecsketuros-sajtos-paprikaladik.recept

A kecsketúrót és a tejszínes krémsajtot jó levegősre-habosra kikeverjük. Lazán beledolgozzuk a hagymát, a mustármagot, a mustárt, a felaprózott snidlinget, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és (frissen) őrölt borsot...

Kecsketúrós-sajtos paprikaladik
Mérgező növények listája
http://w3.mkk.szie.hu/dep/gygt/bbm/gyomnov/mnlist.htm#r

Mérgező növények listájának letöltése. Kecskékre veszélyes növények.

Mérgező növények listája
Kecskesajtos csemegék
http://lhp.hu/cs_olvas.php?m=122&a=6073&k=130

Körte kecskesajttal, Kecskesajt parfé, Réteges túrótorta...

Kecskesajtos csemegék
Crottin de Chavignol
http://hu.wikipedia.org/wiki/Crottin_de_Chavignol

Francia kecskesajt. Franciaország Berry nevű vidékén kezdték el készíteni. Zsírtartalma 45%-os. Állaga lágy, héja természetes. Szokásos formája 5 cm-es átmérőjű, 3 cm magas henger, aminek súlya 60 gr körül van. Íze erősen pikáns. Két hónapig érlelik. Túlérett állapotában barna, száraz, repedezett lesz, innen kapta tréfás nevét, ami tulajdonképpen trágyát jelent.

Crottin de Chavignol
How to Make Goat Cheese
http://www.ehow.com/how_2086856_make-goat-cheese.html

Goat cheese is a delicacy often used in many wonderful European dishes. This cheese can be pricey and somewhat enigmatic in quality. However if you learn how to make this fabulous cheese, then your search for the perfect goat cheese will end right in your own kitchen. Follow these key steps to make goat cheese and enjoy this tasty treat any time you want.

How to Make Goat Cheese
Friss kecskesajt kisérlet francia mintára
http://www.sajtkeszites.hu/blogbejegyzes/2009/03/07/friss-kecskesajt-kiserle ...

A hagyományos sajtkészítéstöl eltérő a készítési módja, az alvadékot nem vágni és keverni kell, hanem vékony rétegben a lukacsos formába merni. 1 napot csepegtettem, majd durva sóval meghintett zsírpapirral bélelt tálcára borítottam...

Friss kecskesajt kisérlet francia mintára
Grillezett kecskesajt gyors zöldsalátával
http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/05/grillezett-kecskesajt-gyors-zldsaltv ...

Előszóként pár gondolat és információ a kecske tejről és a sajtról. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy közeli, organikus, kecskesajt készítőkkel nagyon jó kapcsolatom van. Mivel Ők az Anyukámék. Így a friss sajt készítmények gyakori vendégek nálunk. Most is kaptam, és abból készítettem a képen látható ételt, leírása lent.

Grillezett kecskesajt gyors zöldsalátával
Fórum: Kecske betegségek
http://mindenamikecske.network.hu/forumtema/kecske-betegsegek

Fórum: Kecske betegségek - A kecskék betegségeiről a fórumon.

Fórum: Kecske betegségek
goatwisdom.com
http://www.goatwisdom.com/

Welcome to goatwisdom, an offering in praise of goats and things taught to me by my goats over the years. It is intended as a place where folks who are new to goat raising can get some basic information.

goatwisdom.com
GoatWorld.Com
http://www.goatworld.com/

Kecske az egész világon - kecske tenyésztő-, kecske-termelők, kecske farm amatőrök, kecske szerelmesei minden korosztály talál valami hasznosat.

GoatWorld.Com
Kecskepörkölt by gg receptje
http://etelek.net/kecskeporkolt-gg

A húst páclébe elhelyezzük 1-2 napra. Pácolás után a húst daraboljuk. Pörköltnek ideális a csontos hús, de mindig úgy daraboljuk, hogy jusson sovány rész is. Még finomabb, ha belsőség (szív, máj, tüdő) is hozzákerül. A szalonnát pici kocka alakúra aprítsuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kocka formára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük...

Kecskepörkölt by gg receptje
Kányádi Sándor: Kecske — vers
http://egyszervolt.hu/vers/kecske.html

egyszervolt.hu - Kányádi Sándor: Kecske — vers. Nem jött az este haza a kecske. Hiába várta hiába leste szegény gazdája, nem jött a restje. Erre a gazda dolgát ott hagyta, s vesszőt nyesve kósza kecskéjét keresni kezdte. Ide belesve, oda belesve, itt is kereste ott is kereste, de csak nem találta...

Kányádi Sándor: Kecske — vers
A kecske sokrétű felhasználása
http://www.kutyavari.hu/kecske_termek.htm

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani, az ember javára fordítani. A világon kb. 500 millió kecske él, ennek 90%-a Ázsiában és Afrikában, a maradék 10%-nak csak töredéke Magyarországon. Mivel nálunk igénytelen állatnak ismerik, ezért sok helyütt igénytelenül is tartják, szükségleteit a leg-minimálisabbra hagyatkozva elégítik ki. Hazánkban húsának fogyasztása sem elterjedt, sokan ide-genkednek a kecskehús fogyasztásától.

A kecske sokrétű felhasználása
Magyarországon tenyésztett kecskefajták főbb jellemzői
http://www.atk.hu/szaktanacsadas/aktual/Kukovics_jan.html

A kecskék tartásának alapvető indoka Európában és hazánkban is a tejtermelés illetve az erre épülő tejtermék (főleg sajt) előállítása. Ennek megfelelően legnagyobb fontosságot élvez az a kecsketej mennyiségének növelése, mely meghatározó tényezője a termelés gazdaságosságának is.

Magyarországon tenyésztett kecskefajták főbb jellemzői
közmondások, szólások
http://kozmondas.gportal.hu/gindex.php?pg=472986

Állatos közmondások, szólások, hasonlatok - Kecske

közmondások, szólások
A farkas és a hét kecskegida
http://www.csaladinet.hu/Mese/farkas/farkasgida.html

A farkas és a hét kecskegida - Hangos mese - családinet.hu

A farkas és a hét kecskegida
Tenyésztők
http://akecske.gportal.hu/gindex.php?pg=2198763

kecsketenyésztők gyüjtemény - Kecske hírek, minden ami kecske.

Tenyésztők
kecskesajtos zöldségtorta
http://www.deol.hu/main.php?c=3074&print=1

Érdemes „Mekk” kóstolni! A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától. A legkedveltebb íz kompozíció az, amikor együtt sütjük meg a kecskehúst a kecskesajttal. A húsra olvadt kecskesajt minden ínyenc számára igazi élményt jelent. Mielõtt azonban rögtön a sütõbe raknánk, az idõsebb állatok húsát elkészítés elõtt 2-3 nappal érdemes bepácolni...

kecskesajtos zöldségtorta
A bűvös szakács - Kecske
http://buvosszakacs.blog.hu/tags/kecske

Kecskegidamáj mazsolával és kapribogyóval, Nadia Santini nagyon egyszerű családi kecskesültje, Mallorcai kecske.

A bűvös szakács - Kecske
Scheffer János Web Galériája
http://www.schefferj.ps.hu/An_Mammals_Goats.htm

Scheffer János Web Galéria - Természet - Állatok - Emlősök - Kecskék.

Scheffer János Web Galériája
Kecske gidával szobor
http://www.szoborlap.hu/2342_kecske_gidaval_szobor_budapest_vigh_tamas_1958.html

szoborlap.hu - Kecske gidával szobor (Goat with kid) Elhelyezkedés: Budapest, Hungary (Magyarország) Budapest, Szőlő u. 40. (III. kerület)

Kecske gidával szobor
Mi köze a szabónak a kecskéhez?
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/22970/1

Micsoda furcsa kérdés?! Hát, persze, hogy semmi! Vagy mégis? Hallottad már azt a mondást, miszerint a szabókat kecskének csúfolják? Vajon mi lehet ennek az oka? Mi lehet a hasonlóság a ruhakészítő mester és a mekegő háziállat között? Sokan törték már a fejüket a megoldáson, és a válaszaik rendkívül sokfélék. Lássuk, mi lehet az igazság!

Mi köze a szabónak a kecskéhez?
Csoportos programok a Rosinante Fogadó***
http://rosinante.hu/programok

Gasztronómiai élményprogramok (minimum 8 fős csoport számára) Kecskesajt kóstoló: A résztvevők megismerkedhetnek a kézműves kecskesajt készítéssel, és természetesen kóstolhatnak és vásárolhatnak is. Biofarm látogatás: Ismerkedés a bio zöldségtermesztéssel, ahol mindenki maga húzhatja ki az éppen termő zöldségeket a földből. Rosinante Fogadó*** - Szentendrei-sziget.

Csoportos programok a Rosinante Fogadó***
Simonfai kecskefarm galéria
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/4/galeria

"Szeretném megmutatni, hogy nem lila a tehén. Nem a kutyából lesz szalonna. Nincs olyan állat, hogy csirkefarhát. A tojásból csirke lesz és nem csak rántotta. A sajt tejből készül. Egyszóval közelebb vinni az embereket a valódi természethez."

Simonfai kecskefarm galéria
Simonfai kecskefarm - Oktatás
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/15/oktatas

Hamarosan várom a kecsketanyára a mezőgazdasági szakközépiskolák tanulóit, és az agrár egyetemek hallgatóit a szakmai gyakorlatok eltöltésére. A tanya akkreditációja folyamatban van.

Simonfai kecskefarm - Oktatás
Kecskehús ételek
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/11/kecskehus-etelek

Kecskepörkölt, Gidacomb puliszkás kucsmagombával és reszelt káposztalekvárral, Gidaleves cipóban tálalva...

Kecskehús ételek
Grillezett kecskesajt
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/16/kecskesajt-receptek

Pálcikára felszúrunk 1-2 cm vastag kecskesajt szeleteket, a szeletek közé gyümölcsöket helyezünk (alma, körte, szilva, szőlő). Fokhagymás olívaolajon megpirítjuk, majd a végén egy kis mézet csorgatunk rá. Ha ez karamellizálódott, kivesszük az olajból...

Grillezett kecskesajt
Amit a kecsketejről érdemes tudni...
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/9/a-kecsketejrol

A kecsketejben lévő tejzsír sokkal apróbb zsírgolyócskák formájában van emulgeálva, mint a tehéntejben, így az emésztőenzimek számára hozzáférhetőbb, az emészthetősége jobb. A tehéntejben sok a ß-karotin, ami sárgás színt kölcsönöz a vajnak és a sajtnak, míg a kecsketejből készültek színe fehér, mivel ezutóbbiban kész A-vitamin van jelen.

Amit a kecsketejről érdemes tudni...
Simonfai kecskefarm - Zsendice Sajtudvar
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/

A simonfai kecskefarm a Zselic szívében már 7 éve fogadja a sajtkedvelőket, és állítja elő a legváltozatosabb, csak erre a tájra jellemző sajtokat. A gyógynövényekben dús legelőn, és az azon csörgedező kristálytiszta patak vizén nevelkedett kecskenyáj tejéből készült utánozhatatlan minőségű sajtok évek óta vonzzák főként azokat a sajtimádókat, akik szakítottak a trapista monotonitásával, és valami új, valami természetes és különleges ízvilág után áhítoznak.

Simonfai kecskefarm - Zsendice Sajtudvar
Osztálykirándulás a Zsendice Sajtudvarba
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/14/osztalykirandulas

Szeretettel és tartalmas programokkal várom az osztályokat a kicsiktől a nagyokig. A szállást a simonfai kulcsosházak biztosítják. Az iskolások betekintést nyerhetnek egy kisgazdaság működésébe, megismerkedhetnek a sajtudvar, illetve a kecsketanya állataival, a sajtkészítés rejtelmeivel, és a zselici táj szépségeivel. A gyerekek szórakoztató programjaiban a környezeti nevelés is fontos szerepet kap. A napi barangolások után közös sütés-főzéssel teszünk méltó pontot a nap végére, mellyet rendszerint nagyon szoktak élvezni mind a gyerekek, mind a felnőttek. Azok az osztályok, melyek itt töltötték az osztálykirándulást elégedetten, és valami többel távoztak Simonfáról.

Osztálykirándulás a Zsendice Sajtudvarba
Zsendice Sajtudvar
http://szarvasfarm.ke.hu/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=121

Kecsketejtől az ordáig - hogyan lesz a legelőfűből élelmiszer A kecsketartás, a fejés, a hagyományos sajtkészítés tradicionális, régi eszközökkel történő bemutatása kecskesajt-kóstolóval. A program időtartama kb.2 óra. A sajtudvarban folyamatosan megvásárolható többféle ízesítésű félkemény zsíros kecskesajtok: natúr, füstölt natúr, fokhagymás, füstölt-fokhagymás, kapros-fokhagymás, snidlinges, paprikás és medvehagymás. Zsendice Sajtudvar - Simonfai kecskefarm.

Zsendice Sajtudvar
Hirdetések
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44307