Top 40 legnépszerűbb link > Kecske - wyw.hu

Szponzorált linkek
A kecskék tartása
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/kecsketart%C3%A1sa

A kecskék tartása, takarmányozása, kecske ól és kifutó, fejés, körmözés...

A kecskék tartása
Kecskefajták bemutatása
http://www.kutyavari.hu/kecske_fajtak.htm

Kecskefajták bemutatása: Alpesi fajta, Búr fajta, Szánentáli fajta

Kecskefajták bemutatása
Mérgező növények listája
http://w3.mkk.szie.hu/dep/gygt/bbm/gyomnov/mnlist.htm#r

Mérgező növények listájának letöltése. Kecskékre veszélyes növények.

Mérgező növények listája
Fórum: Kecske betegségek
http://mindenamikecske.network.hu/forumtema/kecske-betegsegek

Fórum: Kecske betegségek - A kecskék betegségeiről a fórumon.

Fórum: Kecske betegségek
Kecske betegségek
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/Kecske%20Betegs%C3%A9gek

A kecske izületi gyulladással járó agyvelőgyulladása (Caprine Arthritis Encephalitis – CAE) egy lentivírus okozta betegség. A vírust 1982- ben írták le először az Egyesült Királyságban. A brucellózis jelentős gazdasági kihatású fertőző állatbetegség. A betegséget a Brucella család különféle baktériumai okozzák, amelyek egy-egy állatfaj megtámadására hajlamosak. A legtöbb Brucella faj azonban képes más állatfajokat is megfertőzni. Emberre is veszélyes a hollandiai kecskeláz-járvány.

Kecske betegségek
Kecskehús ételek
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/11/kecskehus-etelek

Kecskepörkölt, Gidacomb puliszkás kucsmagombával és reszelt káposztalekvárral, Gidaleves cipóban tálalva...

Kecskehús ételek
Tenyésztők
http://akecske.gportal.hu/gindex.php?pg=2198763

kecsketenyésztők gyüjtemény - Kecske hírek, minden ami kecske.

Tenyésztők
Pacsérvisnyei Kecsketanya
http://www.kecsketanya.hu/

A kilencvenes évek elején, németországi tanulmányainkat befejezvén, belefogtunk organikus gazdaságunk kialakításába. A gazdaság fõ pillére a tejtermelõ állattenyésztés. Az állomány mintegy 16 fejõskecskébõl, valamint öt darab magyar tarka tehénbõl, és azok szaporulatából áll.Néhány mangalica és két szamár teszi változatosabbá a gazdaságot. A negyven hektáros terület Somogy megye déli részén, a Zselic erdeinek határán található.

Pacsérvisnyei Kecsketanya
Kecskesajt készítés - Egyszerű sajtrecept
http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/01kecskesajt_keszites.htm

Perkátától nem messze fekszik Beloiannisz, a görög falu, s úgy gondoltuk, mivel a görögökre jellemző a kecsketartás, majdcsak lesz ott valaki, aki ismeri a kecskesajt készítés fortélyait. Szerencsénk volt: az öreg Csumarisz készségesen átjött hozzánk és a gyakorlatban mutatta meg a legegyszerűbb kecskesajt készítési módot. Alapjában véve a mai napig is úgy készítem a félkemény sajtjainkat, ahogy ő magyarázta, bár azóta van korszerű sajtüzemem. Mivel nagyon sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehet egyszerűen, házilag sajtot készíteni, ezért dióhéjban ide is leírom.

Kecskesajt készítés - Egyszerű sajtrecept
Kecsketej és fejés
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/kecsketej

Az ellés után 14 nappal fogyasztható a kecske tej addig a gidának szánt anyagok vannak benne amitől sárgás színű lesz. Az ember számára ezek az anyagok nem túl egészségesek, erős hasmenést okoznak. Továbbá forraláskor a tej össze esik. A kecsketej egy nagyon finom és egészséges ital.Egészségesebb a hétköznapi tehéntejnél(A házira gondolok)a boltiról ne is beszéljünk. De mitől egészségesebb a kecske tej a tehéntejnél?

Kecsketej és fejés
Nagyrédei Kecskefarm
http://www.nagyredeikecskefarm.gportal.hu/

Heves megyében, a Mátra hegység lábánál található Nagyréde. A falu szélén, közel a természethez található a kecskefarm. Az odalátogató vendégeknek felejthetetlen élményt nyújt a ma már szinte feledésbe merülő régies életforma, a kinti, rohanó világot szinte kizáró, hagyományokat őrző farm. A házigazda, Valiskóné, Judit szeretettel fogad minden idelátogató vendéget, akár csak az ott készülő sajtból szeretnének vásárolni, megkóstolni, akár valami családi, baráti eseményt szeretnének ott megünnepelni.

Nagyrédei Kecskefarm
Kecske vágás és Feldolgozás
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/Kecske%20v%C3%A1g%C3%A1s%20 ...

Általában bakokat szoktak inkább vágni mivel anya kecskére mindig van kereslet. Bakok ivar érése az eddigi cikkekben szerepel vagyis 8-9 hónap. Kecske vágás ugy működik, hogy a kecskét el visszük a többi állat szeme elől legalábbis én így teszem mivel szerintem nem szép látvány a anya előtt csinálni mivel 2-3 hétig sír, vagyis hívja a gidát. a kecskét több féle módon lehet le vágni.

Kecske vágás és Feldolgozás
Mea Kecskefarmja
http://kecskefarm.uw.hu/

Állatenyésztő és Állategészségügyi Szakközépiskolába jártam, többször visszatértem már a kecske tartáshoz. Hol ilyen, hol olyan indokkal kellett abbahagynom, de sajnos rá kell jönnöm, nem tudok meg lenni nélkülük.Ez egy nagyon is elhanyagolt szegmense az állatenyésztésnek, hiszen én sem tanultam róla egy sort se. Mai ínséges világunkban a kecske nagyon sokrétűen hasznosítható.

Mea Kecskefarmja
Készítsünk túrót!
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/T%C3%BAr%C3%B3

Könnyedén juthatunk friss házi kecske túróhoz. Ne tegyük hűtőbe a friss tejet hanem hagyjuk állni 2-3 napig míg a tej megalszik. Forraljuk fel! A túró a forraláskor elkülönül a savótól.

Készítsünk túrót!
Tündérmajor Kecsakefarm
http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/

Kulcsár András, Szalóki Zsuzsanna - Gyűrűfű Tündérmajor Biogazdaság, Kecskefarm, Tejfeldolgozó. Gazdaságunk kecsketenyésztő farm és kecsketej feldolgozó kisüzem. Mintegy 100 anyakecskénk, 17 hektár gyepterületünk és napi 300 liter kapacitású tejfeldolgozó üzemünk van. Őstermelőként saját termelésű kecsketejet dolgozunk fel egyedi, különleges háztáji biotermékekké. Gyűrűfű, ahol élünk, ökofalu. Kecsketenyésztés, kecsketej, kecskesajt.

Tündérmajor Kecsakefarm
Saanen-völgyi kecske
http://hu.wikipedia.org/wiki/Saanen-v%C3%B6lgyi_kecske

Saanen-völgyi kecske: svájci kecskefajta. Európában egyike a legismertebb, és legelismertebb fajtáknak. A tőgye feltűnően nagy, mindkét fele oly erősen fejlett, hogy hátsó lábainak különösen jó állásúaknak kell lenniük, hogy elférjen közöttük.

Saanen-völgyi kecske
Bácshegyi kecskefarm
http://sites.google.com/site/bacshegyikecskefarm/

A Bácshegyi kecskefarm honlapja. Kecskesajtok, tehénsajtok, kecskék.

Bácshegyi kecskefarm
Pároztatás
http://mindenamikecske.blogspot.com/2009/09/paroztatas.html

Ahhoz hogy a kecske tejet adjon pároztatni kell az első ellése után kezd tejet adni. Mikor? Amikor a Jerke(Nőstény kecske) eléri az ivarérett kort kb 1 éves korában. A pároztatás egyszerű ha állományunkban van egy bakkecske az bepározza minden gond nélkül. Csak annyi a hátránya a saját baknak hogy ha nem tartsuk külön ellenőrizetlenül minden ivarzáskor párosodni fog a nősténnyel/ekkel.

Pároztatás
Kecskefarm a Kőhegyen
http://www.nana.hu/hivatas/kecskefarm-a-kohegyen-35364.html

A kecskék tejében nincs tejallergiát okozó összetevő; ásványianyag- és vitamintartalma pedig meghaladja a tehéntejét. Mivel orotsavat is tartalmaz, előszeretettel javasolják daganatos betegeknek. Mindezek ismeretében határozta el Komlósi Gábor és Enikő, hogy elkezdenek bio-kecsketejet termelni.

Kecskefarm a Kőhegyen
Az állatorvos válaszol
http://www.agraroldal.hu/allatorvos.php

Online állatorvosi tanácsadás - Kérdése van az állatorvoshoz? Tegye fel! Magyarország legnevesebb állatorvos szakemberei válaszolnak! Betegség, vemhesség, baleset? Nincs több megválaszolatlan állatorvosi kérdés. Írja be ide állatorvosi kérdését, a válasz hamarosan érkezik! Legyen az kacsa, liba, tehén, bika, tyúk galamb, hal, vad, díszállat, strucc, emu, kecske, juh, ló, pulyka, gyöngytyúk, fürj, csincsilla, kutya, macska, háziállat vagy vadállat. Bármilyen állata legyen is beteg, a választ mindenhez megkapja. Hiszen Agrároldal.hu: minden, ami mezőgazdaság, minden, ami állatgyógyászat!

Az állatorvos válaszol
Magyarországon tenyésztett kecskefajták főbb jellemzői
http://www.atk.hu/szaktanacsadas/aktual/Kukovics_jan.html

A kecskék tartásának alapvető indoka Európában és hazánkban is a tejtermelés illetve az erre épülő tejtermék (főleg sajt) előállítása. Ennek megfelelően legnagyobb fontosságot élvez az a kecsketej mennyiségének növelése, mely meghatározó tényezője a termelés gazdaságosságának is.

Magyarországon tenyésztett kecskefajták főbb jellemzői
Római tálban sült kecske csülök
http://mindenamikecske.blogspot.com/2010/04/romai-talban-sult-kecske-csulok.html

Valamelyik nap láttam egy blogban, hogy valaki Római tálat használt, erre eszembe jutott, hogy én is rég használtam az enyémet, már ideje lenne. Aztán keresgéltem a fagyasztóban, megtaláltam a kecskecsülköt, és elővettem hozzá a Római tálat. Négy db csülköt találtam, amik nem túl nagyok, csonttal együtt a négy nem érte el a másfél kilót, egy-egy darab nagyjából egy méretes libacombnak felel meg, csak szerintem finomabb (nyugodtan kövezzetek meg :-) ).

Római tálban sült kecske csülök
Alföldi Garabonciás
http://www.garabonciassajt.hu/

Kecsketelepünk Bács-Kiskun Megyében, Kecskeméttől 30 km-re az 52 úton (26 és 27 kilométerkő között) helyezkedik el. A telep létrehozásának egyik fő motiválója volt, hogy eredetileg kecsketej feldolgozására épített üzemünk megfelelő minőségű és mennyiségű kecsketejet beszállító partnerek hiányában ma is jórészt tehéntejet dolgoz fel. Célunk elsősorban kecsketejből készített minőségi termékek előállítása. Elérhetőségeink: Cím: 6070 Izsák Gedeon dűlő 156.

Alföldi Garabonciás
Simonfai kecskefarm - Zsendice Sajtudvar
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/

A simonfai kecskefarm a Zselic szívében már 7 éve fogadja a sajtkedvelőket, és állítja elő a legváltozatosabb, csak erre a tájra jellemző sajtokat. A gyógynövényekben dús legelőn, és az azon csörgedező kristálytiszta patak vizén nevelkedett kecskenyáj tejéből készült utánozhatatlan minőségű sajtok évek óta vonzzák főként azokat a sajtimádókat, akik szakítottak a trapista monotonitásával, és valami új, valami természetes és különleges ízvilág után áhítoznak.

Simonfai kecskefarm - Zsendice Sajtudvar
Lestyinai Kecskefarm
http://lestyinaikecskefarm.hupont.hu/

Adalékanyagmentesen, természetesen. 2005-ben vettünk egy szántóföldet Budapesttől 12 km-re. Úgy gondoltuk, itt visszavonulhatunk a fővárosi forgatagtól...A tanyán tartunk még tyúkokat a friss tojásért meg a finom húsáért. Malacokat, hogy ne kelljen henteshez mennünk. Egyébként a malacokat kecsketej savóval és búzakorpával etetjük, ettõl fantasztikusan finom a húsuk.

Lestyinai Kecskefarm
A bűvös szakács - Kecske
http://buvosszakacs.blog.hu/tags/kecske

Kecskegidamáj mazsolával és kapribogyóval, Nadia Santini nagyon egyszerű családi kecskesültje, Mallorcai kecske.

A bűvös szakács - Kecske
Wikipédia: Magyar parlagi kecske
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_parlagi_kecske

A magyar parlagi kecske egyike a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatoknak. Bár hivatalos tájfajták nem alakultak ki, különbséget tettek a különböző tájak jellemző típusai között. Az Alföldön a fehér színű, suta típust kedvelték, északabbra a szarvalt változat terjedt el. A hegyvidékekre a tarka, nagyobb testű kecske volt a jellemző.

Wikipédia: Magyar parlagi kecske
Wikipédia: Házikecske
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zikecske

A házikecske (Capra aegagrus hircus) háziállat, a tülkösszarvúak családján belül a kecskeformák (Caprinae) alcsaládjába tartozó kérődző párosujjú patás. A vadkecske (Capra aegagrus) háziasított alfaja. Az ókori görögök szent állatnak tartották, mivel tőle „tanulták el” a szőlő metszését. Magyarországon a szegényebb néprétegek tartották, ezért a szegényember tehene néven is illetik, de a jobban tejelő szarvasmarhafajták térhódítása előtt gyakran olyan gazdák is tartották, akiknek rideg marhája gulyában volt.

Wikipédia: Házikecske
Juh, kecske és szamár hirdetések
http://jksz.gportal.hu/

Juh, kecske és szamár hirdetések. Kecsketej és kecskesajt.

Juh, kecske és szamár hirdetések
A kecskesajt
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/A%20kecske%20sajt

Tejoltó beszerzése, kecskesajt készítés, egyszerű sajtrecept, sajtkrém recept.

A kecskesajt
Magyar parlagi
http://mindenamikecske.blogspot.com/2009/09/magyar-parlagi-kecske.html

Feltehető, hogy honfoglaló elődeink a vándorlásuk során kecskét is magukkal hoztak és az itt élő népek kecskéivel történő keresztezéséből alakult ki az őshonos kecskénk. Parlaginak nevezik, hiszen nem céltudatos tenyésztői munka eredményeképpen jött létre. A parlagi kecske nemesítése Kovárzik Károly nevéhez fűződik, aki 1915-ben Szilágysomlyón, Szentmártonkátán és Nyárasladányon hozott létre törzstenyészetet, de ezeket a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt három év múlva felszámolták.

Magyar parlagi
azoknak, akik a tényekre kíváncsiak...
http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/01kecsketenyesztes.htm

A gazdaságunk kialakítása klasszikus zöldmezős beruházás volt 2000-ben: se út, se villany, se víz, csak a szép zöld mező...! Azóta teljessé vált a gazdaságunk: 17 ha kaszáló és legelő, istálló, kecsketej-feldolgozó üzem. Istálló: Praktikus etetőrácsot alakítottunk ki, mert a kecske igencsak finnyás állat. Ha a széna kipottyan a szájából, a trágyás földről már nem eszi fel. (Még hogy igénytelen!)...

azoknak, akik a tényekre kíváncsiak...
Kecskehús és receptek
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/Kecskeh%C3%BAs

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától. Az alföldi gazdák évszázadok óta foglalkoznak a juh mellett kecsketenyésztéssel is, de a kecsketej feldolgozásának és a tejtermékek kereskedelmi értékesítésének nem alakult ki nálunk hagyománya. Igaz, néhány éve a nagyobb üzletláncok forgalmazni kezdték a kecskesajtot, de a kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható.

Kecskehús és receptek
Kányádi Sándor: Kecske — vers
http://egyszervolt.hu/vers/kecske.html

egyszervolt.hu - Kányádi Sándor: Kecske — vers. Nem jött az este haza a kecske. Hiába várta hiába leste szegény gazdája, nem jött a restje. Erre a gazda dolgát ott hagyta, s vesszőt nyesve kósza kecskéjét keresni kezdte. Ide belesve, oda belesve, itt is kereste ott is kereste, de csak nem találta...

Kányádi Sándor: Kecske — vers
Wikipédia: Toggenburgi kecske
http://hu.wikipedia.org/wiki/Toggenburgi_kecske

A toggenburgi kecske svájci kecskefajta. Alkata az Appenzeller kecskéhez hasonló, marmagassága valamivel kisebb, mint a Saanen-völgyi kecskéé. Magyarországon viszonylag ritka. Svájcban, Németországban, Hollandiában és a tengeren túl fontos szerepet játszik.

Wikipédia: Toggenburgi kecske
A magyar parlagi tincses
http://www.tincses.hu/tincses_keret_tincses.htm

"Ez a fajta nemzeti örökségünk és okvetlenül meg kell tartani". Azért van szó elsősorban a tincses kecskéről, mert talán a legkevesebb figyelmet, elismertséget kapja és ha nem kerül sor tudatos tenyésztésre, akkor néhány év múlva már csak mesélni tudunk róla, hogy volt egyszer...

A magyar parlagi tincses
Kecskefarm a város közepén
http://www.takacsvera.hu/kecske.php

A 13. és 4. kerület határán - gyakorlatilag a város közepén - található egy kecskefarm, sokféle kecske, tyúk, kacsa él ott nyugalomban, boldogságban. Amikor a 360 projekt elindul, mi lesz a kecskékkel? vagy nem is valók oda? ki tudja? Mindenesetre jó fejek. Ebéd után látogattam meg őket.

Kecskefarm a város közepén
Búr
http://mindenamikecske.blogspot.com/2010/02/bur.html

Nagy testű, izmos állat, egész habitusa a hústermelést sugallja. A kifejlett anyák testtömege 50–75 kg, a bakoké 80–130 kg is lehet. Marmagasság kifejlett korban anyáknál 60–70 cm, bakoknál 70–90 cm, a törzshosszúság anyáknál 50–75 cm, bakoknál 70–85 cm. Az állat alapszíne fehér, nyaka és feje vörösesbarna.

Búr
Bengáli fekete kecske
http://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_fekete_kecske

A Bengáli fekete kecske a közös neve azoknak a kecskéknek, amelyek Bangladesből, illetve Északkelet-Indiából (Asszám és Nyugat-Bengál állam) származnak. Bangladesben egyszerűen csak „BBG”-nek hívják (az angol Black Bengal Goat rövidítése nyomán).

Bengáli fekete kecske
A kecsketartás gazdaságossági kérdései
http://www.atk.hu/szaktanacsadas/aktual/Kukovics2_jan.html

Az állattenyésztési ágazatok szinte mindegyikében, de főként a mostohatestvérnek tűnő kecsketartásban is mindennapos probléma a termelés nyereségessége, és ezáltal a termelők megélhetése. Tudvalevő, hogy egy termelési folyamat során, a termék értékesíthetőségét, annak minősége; míg a bevétel nagyságát, a termék mennyisége határozza meg. Hazánkban a kecsketartás elsődleges terméke a tej, jóllehet az Európai Unió egyre inkább a hústermék előállítás felé próbálja az ágazatokat (szarvasmarha, juh, kecske) orientálni, az ilyen irányú termelés támogatása által.

A kecsketartás gazdaságossági kérdései
Hirdetések
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44308