Kecsketenyésztés > Kecske - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kecsketenyésztés > 11 weboldal. Kategória leírása: Kecsketenyésztés, kecsketartás.
Szponzorált linkek
Online állattenyésztési tanácsadás
http://www.agraroldal.hu/allattenyesztes.php

Állattenyésztési Kérdése van? Tegye fel! Magyarország legnevesebb állattenyésztő szakemberei válaszolnak! Tartástechnológia, takarmányozás? Nincs több megválaszolatlan kérdés. Írja be ide kérdését, a válasz hamarosan érkezik! Legyen az kacsa, liba, tehén, bika, tyúk galamb, hal, vad, díszállat, strucc, emu, kecske, juh, ló, pulyka, gyöngytyúk, fürj, csincsilla, kutya, macska, háziállat vagy vadállat. Bármit tenyészt is, a választ mindenhez megkapja. Hiszen Agrároldal.hu: minden, ami mezőgazdaság, minden, ami álletenyésztés.

Online állattenyésztési tanácsadás
A kecsketenyésztés múltja, jelene, fajták
http://www.cheezio.hu/forras3.html

Földünk egyik dinamikusan fejlődő állattenyésztési ágazata a kecsketartás. Ezt jól jelzi, hogy az utóbbi 15 évben 150 millióval nőtt a világ kecskeállománya. Legjelentősebb változás Ázsiában, ezen belül Kínában és Indiában következett be. Ezekben az országokban több mint 30-30 millióval emelkedett a kecskék létszáma. Európa kivételével a kecsketartás legfontosabb terméke a hús. A kecskehús előállítás mennyisége is igen jelentősen megnőtt a közelmúltban.

A kecsketenyésztés múltja, jelene, fajták
A kecske sokrétű felhasználása
http://www.kutyavari.hu/kecske_termek.htm

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani, az ember javára fordítani. A világon kb. 500 millió kecske él, ennek 90%-a Ázsiában és Afrikában, a maradék 10%-nak csak töredéke Magyarországon. Mivel nálunk igénytelen állatnak ismerik, ezért sok helyütt igénytelenül is tartják, szükségleteit a leg-minimálisabbra hagyatkozva elégítik ki. Hazánkban húsának fogyasztása sem elterjedt, sokan ide-genkednek a kecskehús fogyasztásától.

A kecske sokrétű felhasználása
Jelentősége napjainkban
http://www.kutyavari.hu/kecske_tenyesztes.htm

Európa és a világ számos országában sokkal jelentősebb a kecsketej, és a kecsketejből készült termékek kultúrája mint hazánkban. Franciaország, Spanyol-ország, Görögország vagy Hollandia olyan jelentős kecsketenyésztéssel rendelkező ország, amely méltán lehet példaképe induló kecsketenyésztésűnknek.

Jelentősége napjainkban
Pároztatás
http://mindenamikecske.blogspot.com/2009/09/paroztatas.html

Ahhoz hogy a kecske tejet adjon pároztatni kell az első ellése után kezd tejet adni. Mikor? Amikor a Jerke(Nőstény kecske) eléri az ivarérett kort kb 1 éves korában. A pároztatás egyszerű ha állományunkban van egy bakkecske az bepározza minden gond nélkül. Csak annyi a hátránya a saját baknak hogy ha nem tartsuk külön ellenőrizetlenül minden ivarzáskor párosodni fog a nősténnyel/ekkel.

Pároztatás
A kecsketartás kérdőjelei
http://biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=548%3 ...

A fajta. A termelésben és valamilyen szinten tenyészetben tartott anyakecskék fajtái most vannak kialakulóban, a parlaginak mondott állomány aránya döntő, amelyből a nemesített magyar fajta kialakítása folyamatban van. A fajtatiszta állományok létrehozása érdekében az államnak a segítsége elengedhetetlen (lenne). A fajták törzskönyvbe kerülésének feltételei azonosak.

A kecsketartás kérdőjelei
azoknak, akik a tényekre kíváncsiak...
http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/01kecsketenyesztes.htm

A gazdaságunk kialakítása klasszikus zöldmezős beruházás volt 2000-ben: se út, se villany, se víz, csak a szép zöld mező...! Azóta teljessé vált a gazdaságunk: 17 ha kaszáló és legelő, istálló, kecsketej-feldolgozó üzem. Istálló: Praktikus etetőrácsot alakítottunk ki, mert a kecske igencsak finnyás állat. Ha a széna kipottyan a szájából, a trágyás földről már nem eszi fel. (Még hogy igénytelen!)...

azoknak, akik a tényekre kíváncsiak...
A kecskék tartása
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/kecsketart%C3%A1sa

A kecskék tartása, takarmányozása, kecske ól és kifutó, fejés, körmözés...

A kecskék tartása
A kecsketartás gazdaságossági kérdései
http://www.atk.hu/szaktanacsadas/aktual/Kukovics2_jan.html

Az állattenyésztési ágazatok szinte mindegyikében, de főként a mostohatestvérnek tűnő kecsketartásban is mindennapos probléma a termelés nyereségessége, és ezáltal a termelők megélhetése. Tudvalevő, hogy egy termelési folyamat során, a termék értékesíthetőségét, annak minősége; míg a bevétel nagyságát, a termék mennyisége határozza meg. Hazánkban a kecsketartás elsődleges terméke a tej, jóllehet az Európai Unió egyre inkább a hústermék előállítás felé próbálja az ágazatokat (szarvasmarha, juh, kecske) orientálni, az ilyen irányú termelés támogatása által.

A kecsketartás gazdaságossági kérdései
Magyarországon tenyésztett kecskefajták főbb jellemzői
http://www.atk.hu/szaktanacsadas/aktual/Kukovics_jan.html

A kecskék tartásának alapvető indoka Európában és hazánkban is a tejtermelés illetve az erre épülő tejtermék (főleg sajt) előállítása. Ennek megfelelően legnagyobb fontosságot élvez az a kecsketej mennyiségének növelése, mely meghatározó tényezője a termelés gazdaságosságának is.

Magyarországon tenyésztett kecskefajták főbb jellemzői
Kecske tenyésztés eszközei: kezelőkaloda, itatók
http://www.ferrobull.hu

Cégünk saját gyártású termékek mellett Tru-Test és Speedrite állattartási és tenyésztési termékeket kínál. Legyártottuk a szerintünk legegyszerűbben telepíthető, kezelhető és rendkívül időtálló szarvasmarha tartási, juh tenyésztési és kecske tartástechnológiai kellékeket. Termékeinket saját gazdaságunkban is évek óta használjuk és eszerint kiforrottá és időtállóvá alakítottuk. Kínálatunk: kezelőkaloda, kecskeetető, napelemes villanypásztor, állatmérleg, oszlopverő gép, kecske itatóvályú, etetőkocsi.

Kecske tenyésztés eszközei: kezelőkaloda, itatók
Hirdetések
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44308