Kecskesajt > Kecske - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kecskesajt > 6 weboldal. Kategória leírása: Kecskesajt készítés, kecskesajt receptek, kecskesajt gyártás.

kecske.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Wikipédia: Kecskesajt
Wikipédia: Kecskesajt
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kecskesajt

Kecskesajt minden olyan sajt, ami kecsketejből készül. Nem sokkal azután, hogy a kecskét háziasították, már készítettek a pásztorok a tejéből sajtot, tartósítás végett. Magyarországon sokféle kecskesajt készül,valamint tehéntejjel keverve az úgynevezett csemegesajtok. A kecsketejből hasonlóan készül a sajt, mint a tehéntejből. A langyos tejbe teszik az oltót...

hu.wikipedia.org
Crottin de Chavignol
Crottin de Chavignol
http://hu.wikipedia.org/wiki/Crottin_de_Chavignol

Francia kecskesajt. Franciaország Berry nevű vidékén kezdték el készíteni. Zsírtartalma 45%-os. Állaga lágy, héja természetes. Szokásos formája 5 cm-es átmérőjű, 3 cm magas henger, aminek súlya 60 gr körül van. Íze erősen pikáns. Két hónapig érlelik. Túlérett állapotában barna, száraz, repedezett lesz, innen kapta tréfás nevét, ami tulajdonképpen trágyát jelent.

hu.wikipedia.org
tejtermekgyartok.hu - Kecskesajtok
tejtermekgyartok.hu - Kecskesajtok
http://www.tejtermekgyartok.hu/index.php?content=sajt/sajt9

A sajtoknak egy egészen különleges csoportját képezik. A kecskesajt készítése ma is főleg kis kézműves sajtműhelyekben vagy parasztgazdaságokban történik. Kecskesajtot sok országban (Hollandia, Németország, Svájc, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Közel-Kelet) készítenek, de legnagyobb számban és sokféleségben leginkább Franciaországban.

www.tejtermekgyartok.hu
Kecskesajt készítés - Egyszerű sajtrecept
Kecskesajt készítés - Egyszerű sajtrecept
http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/01kecskesajt_keszites.htm

Perkátától nem messze fekszik Beloiannisz, a görög falu, s úgy gondoltuk, mivel a görögökre jellemző a kecsketartás, majdcsak lesz ott valaki, aki ismeri a kecskesajt készítés fortélyait. Szerencsénk volt: az öreg Csumarisz készségesen átjött hozzánk és a gyakorlatban mutatta meg a legegyszerűbb kecskesajt készítési módot. Alapjában véve a mai napig is úgy készítem a félkemény sajtjainkat, ahogy ő magyarázta, bár azóta van korszerű sajtüzemem. Mivel nagyon sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehet egyszerűen, házilag sajtot készíteni, ezért dióhéjban ide is leírom.

www.freeweb.hu
A kecskesajt
A kecskesajt
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/A%20kecske%20sajt

Tejoltó beszerzése, kecskesajt készítés, egyszerű sajtrecept, sajtkrém recept.

mindenamikecske.blogspot.com
Friss kecskesajt kisérlet francia mintára
Friss kecskesajt kisérlet francia mintára
http://www.sajtkeszites.hu/blogbejegyzes/2009/03/07/friss-kecskesajt-kiserle ...

A hagyományos sajtkészítéstöl eltérő a készítési módja, az alvadékot nem vágni és keverni kell, hanem vékony rétegben a lukacsos formába merni. 1 napot csepegtettem, majd durva sóval meghintett zsírpapirral bélelt tálcára borítottam...

www.sajtkeszites.hu
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44253