Kecske betegségek > Kecske - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kecske betegségek > 10 weboldal. Kategória leírása: A kecske betegségei, paraziták, száj- és körömfájás, vetélés...
Szponzorált linkek
Száj- és körömfájás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1j-_%C3%A9s_k%C3%B6r%C3%B6mf%C3%A1j%C3%A1s

A száj- és körömfájást egy vírus (az Aphthovirus) okozza, amely a patás állatokat fenyegeti, mint például a szarvasmarha, disznó, birka vagy a kecske. Az embereket is megfertőzheti, de ez eléggé ritkán fordul elő. A vírus felhólyagzást okoz a fertőzött állatok száján és körmein. Az állati tünetek közé tartoznak még: láz, gyengeség, étvágytalanság, hidegrázás és a kisebb tejhozam.

Száj- és körömfájás
Wikipédia: Lépfene
http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9pfene

A lépfene (más néven anthrax) akut, néhány formájában magas halálozási aránnyal járó fertőző megbetegedés, melyet a Bacillus anthracis nevű baktérium okoz. A lépfene leggyakrabban vadon élő és háziasított kérődzőknél fordul elő, de ha beteg állattal, annak szövetével vagy a lépfene spóráival érintkezésbe kerül, az embert is megfertőzi. Fertőzött személlyel való közvetlen érintkezés során történt továbbfertőződésre nincs ma ismert példa.

Wikipédia: Lépfene
Májmétely
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1jm%C3%A9tely

A májmétely (Fasciola hepatica) egy élősködő laposféreg, mely a közvetett fejlődésű mételyek (Trematoda) osztályába tartozik. Az emlősök – elsősorban a kérődzők – legelés közben fertőződhetnek a metacerkáriával. A bélcsatornában a fiatal métely kiszabadul a tokból, előbb a májba furakodik, majd később az epeutakban telepszik meg és itt vérrel táplálkozik. Az epeutakban létrehozott peték a bélcsatornán át a külvilágba ürülnek.

Májmétely
Coccidiózis
http://hu.wikipedia.org/wiki/Coccidi%C3%B3zis

A Coccidiosis gyűjtőfogalom, amely az Eimeria, Isospora, valamint a Tyzzeria genusba tartozó egysejtű (újabb feltételezések szerint a parazitikus életmód miatt leegyszerűsödött többsejtű) élősködők okozta fertőzöttségeket jelöli. Szinte minden háziállatfajnak megvannak a saját coccidiumfajai.

Coccidiózis
Galandférgek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Galandf%C3%A9rgek

A galandférgek (Cestoda) a laposférgek (Platyhelminthes) törzsének egy osztálya. Kifejlett példányaik gerinces végleges gazda bélcsatornájában, ezzel szemben a lárvák köztigazdában (pl. ízeltlábú, gerinces stb.), a bélcsatornán kívül élősködnek.

Galandférgek
Az állatorvos válaszol
http://www.agraroldal.hu/allatorvos.php

Online állatorvosi tanácsadás - Kérdése van az állatorvoshoz? Tegye fel! Magyarország legnevesebb állatorvos szakemberei válaszolnak! Betegség, vemhesség, baleset? Nincs több megválaszolatlan állatorvosi kérdés. Írja be ide állatorvosi kérdését, a válasz hamarosan érkezik! Legyen az kacsa, liba, tehén, bika, tyúk galamb, hal, vad, díszállat, strucc, emu, kecske, juh, ló, pulyka, gyöngytyúk, fürj, csincsilla, kutya, macska, háziállat vagy vadállat. Bármilyen állata legyen is beteg, a választ mindenhez megkapja. Hiszen Agrároldal.hu: minden, ami mezőgazdaság, minden, ami állatgyógyászat!

Az állatorvos válaszol
Juh és kecske biosecurity program
http://www.biocon.hu/juhkecske_program

A biobiztonság egy teljes betegség megelőzési program, mely a megfelelő higiéniai eljárásokon keresztül hatékonyan működtethető az állattenyésztésben. A vírusok, baktériumok, gombák, külső, belső élősködők és más mikroorganizmusok komoly fenyegetést jelentenek a juh/kecske tenyésztés gazdaságossági oldalát tekintve. A biobiztonság tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kórokozókat távol tartjuk a gazdasági állatoktól és az állatállományt távol tartjuk a kórokozóktól, melyek megbetegedéseket okozhatnak (pl.: panarícium vagy büdös sántaság, száj- és körömfájás, külső és belső paraziták, stb.).

Juh és kecske biosecurity program
Mérgező növények listája
http://w3.mkk.szie.hu/dep/gygt/bbm/gyomnov/mnlist.htm#r

Mérgező növények listájának letöltése. Kecskékre veszélyes növények.

Mérgező növények listája
Kecske betegségek
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/Kecske%20Betegs%C3%A9gek

A kecske izületi gyulladással járó agyvelőgyulladása (Caprine Arthritis Encephalitis – CAE) egy lentivírus okozta betegség. A vírust 1982- ben írták le először az Egyesült Királyságban. A brucellózis jelentős gazdasági kihatású fertőző állatbetegség. A betegséget a Brucella család különféle baktériumai okozzák, amelyek egy-egy állatfaj megtámadására hajlamosak. A legtöbb Brucella faj azonban képes más állatfajokat is megfertőzni. Emberre is veszélyes a hollandiai kecskeláz-járvány.

Kecske betegségek
Fórum: Kecske betegségek
http://mindenamikecske.network.hu/forumtema/kecske-betegsegek

Fórum: Kecske betegségek - A kecskék betegségeiről a fórumon.

Fórum: Kecske betegségek
Hirdetések
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44308