A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Kecske - wyw.hu

Tartalom:

kecske.wyw.hu

A bűvös szakács - Kecske
A bűvös szakács - Kecske
http://buvosszakacs.blog.hu/tags/kecske

Kecskegidamáj mazsolával és kapribogyóval, Nadia Santini nagyon egyszerű családi kecskesültje, Mallorcai kecske.

buvosszakacs.blog.hu
A farkas és a hét kecskegida
A farkas és a hét kecskegida
http://www.csaladinet.hu/Mese/farkas/farkasgida.html

A farkas és a hét kecskegida - Hangos mese - családinet.hu

www.csaladinet.hu
A kecske sokrétű felhasználása
A kecske sokrétű felhasználása
http://www.kutyavari.hu/kecske_termek.htm

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani, az ember javára fordítani. A világon kb. 500 millió kecske él, ennek 90%-a Ázsiában és Afrikában, a maradék 10%-nak csak töredéke Magyarországon. Mivel nálunk igénytelen állatnak ismerik, ezért sok helyütt igénytelenül is tartják, szükségleteit a leg-minimálisabbra hagyatkozva elégítik ki. Hazánkban húsának fogyasztása sem elterjedt, sokan ide-genkednek a kecskehús fogyasztásától.

www.kutyavari.hu
A kecskék tartása
A kecskék tartása
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/kecsketart%C3%A1sa

A kecskék tartása, takarmányozása, kecske ól és kifutó, fejés, körmözés...

mindenamikecske.blogspot.com
A kecskesajt
A kecskesajt
http://mindenamikecske.blogspot.com/search/label/A%20kecske%20sajt

Tejoltó beszerzése, kecskesajt készítés, egyszerű sajtrecept, sajtkrém recept.

mindenamikecske.blogspot.com
A kecsketartás gazdaságossági kérdései
A kecsketartás gazdaságossági kérdései
http://www.atk.hu/szaktanacsadas/aktual/Kukovics2_jan.html

Az állattenyésztési ágazatok szinte mindegyikében, de főként a mostohatestvérnek tűnő kecsketartásban is mindennapos probléma a termelés nyereségessége, és ezáltal a termelők megélhetése. Tudvalevő, hogy egy termelési folyamat során, a termék értékesíthetőségét, annak minősége; míg a bevétel nagyságát, a termék mennyisége határozza meg. Hazánkban a kecsketartás elsődleges terméke a tej, jóllehet az Európai Unió egyre inkább a hústermék előállítás felé próbálja az ágazatokat (szarvasmarha, juh, kecske) orientálni, az ilyen irányú termelés támogatása által.

www.atk.hu
A kecsketartás kérdőjelei
A kecsketartás kérdőjelei
http://biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=548%3 ...

A fajta. A termelésben és valamilyen szinten tenyészetben tartott anyakecskék fajtái most vannak kialakulóban, a parlaginak mondott állomány aránya döntő, amelyből a nemesített magyar fajta kialakítása folyamatban van. A fajtatiszta állományok létrehozása érdekében az államnak a segítsége elengedhetetlen (lenne). A fajták törzskönyvbe kerülésének feltételei azonosak.

biokontroll.hu
A kecsketej immunerősítő hatása
A kecsketej immunerősítő hatása
http://www.dunatv.hu/eletmod/gyogyito_kecsketej.html

A parlagfüvet fogyasztó kecske teje gyógyítja az allergiát? A kecsketej immunerősítő hatását a népi gyógyászat régóta ismeri. Kétségtelen, a kecske az emberi fogyasztás szempontjából az egyik legegészségesebb haszonállatunk. Húsa zsírszegény, teje finom, sajtját még a legérzékenyebbek is fogyaszthatják. A Család-Barát című műsor vendégei szerint a kecsketej egy egyszerű módszerrel még a parlagfűallergiát is gyógyíthatja.

www.dunatv.hu
A kecsketej jelentősége
A kecsketej jelentősége
http://garabonciassajt.hu/magyar/egeszseg.htm

Az ember már az ősidőkben felismerte a tej hasznosságát a táplálkozásban. A háziállatok közül feltehetőleg a juh és a kecske domesztikálódott először, amelyek közül az utóbbi tűnik ki tejének hasznosságával. A kecske teje abban különbözik más gazdasági állatfajok tejétől, hogy a táplálkozásban betöltött szerepén túl jótékony hatású a különböző betegségek gyógyításában és alkalmas az anyatej pótlására is, valamint kiváló szépségápoló szer.

garabonciassajt.hu
A kecsketenyésztés múltja, jelene, fajták
A kecsketenyésztés múltja, jelene, fajták
http://www.cheezio.hu/forras3.html

Földünk egyik dinamikusan fejlődő állattenyésztési ágazata a kecsketartás. Ezt jól jelzi, hogy az utóbbi 15 évben 150 millióval nőtt a világ kecskeállománya. Legjelentősebb változás Ázsiában, ezen belül Kínában és Indiában következett be. Ezekben az országokban több mint 30-30 millióval emelkedett a kecskék létszáma. Európa kivételével a kecsketartás legfontosabb terméke a hús. A kecskehús előállítás mennyisége is igen jelentősen megnőtt a közelmúltban.

www.cheezio.hu
A magyar parlagi tincses
A magyar parlagi tincses
http://www.tincses.hu/tincses_keret_tincses.htm

"Ez a fajta nemzeti örökségünk és okvetlenül meg kell tartani". Azért van szó elsősorban a tincses kecskéről, mert talán a legkevesebb figyelmet, elismertséget kapja és ha nem kerül sor tudatos tenyésztésre, akkor néhány év múlva már csak mesélni tudunk róla, hogy volt egyszer...

www.tincses.hu
A soproni Kecske Templom
A soproni Kecske Templom
http://mindenamikecske.blogspot.com/2010/02/soproni-kecske-templom.html

A soproni Fő tér déli oldalán áll a Kecske-templom. A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt csarnoktemplom onnan kapta népies nevét, hogy az oldalához illesztett, 47 méter magas torony homlokzatát gótikus füzér és egy kecske díszíti. A kecske az építtető Geisel Henrik címerállata volt (Geisl németül kecskét jelent). Ábrázolása az épületen máshol is fellelhető, így az ezüst mezőben lépdelő kecskével díszített címeren, a karzat kecskét stilizáló konzoljain. A szájhagyomány külön történetet kreált a kecskék köré: eszerint a templom egy kecske által kikapart kincsből épült. Déli kapujának timpanonját 15. századi, gótikus köpenyeges Mária-szobor díszíti.

mindenamikecske.blogspot.com
A tennessee ájulós kecske
A tennessee ájulós kecske
http://www.haziallat.hu/nagyemlos/kecskek-juhok/a-tennessee-ajulos-kecske/349/

A kecskefajta neve sokat elárul fő nevezetességéről. A Tennessee ájulós kecskét nevezik Tennessee húskecskének, Texasi falábúnak, merevkecskének vagy riadós kecskének. Ezeket a neveket azért kapta, mert ha megriad, akkor hirtelen megmerevedik, szinte elalél.

www.haziallat.hu
Akvarisztika
Akvarisztika
http://akvarisztika.wyw.hu/

[Afrikai sügérek][Akvaristák honlapjai][Akvarisztika könyvek] [Akvarisztikai fórumok][Akvarisztikai szaküzletek] [Akvárium gondozása][Akváriumi csigák][Akváriumok][Aranyhal] [Barbus- Márna][Characinidae][Cikkek][Danio és Brachidanio] [Diszkoszhal][Guppi][Halbetegségek][Halfajták][Külföldi portálok][Magazinok][Német akvarisztikai oldalak][Népszerű fajok][Poecilia- Elevenszülő fogaspontyfélék][Tengeri akvarisztika][Vitorláshal][Vízinövények]

akvarisztika.wyw.hu
Alföldi Garabonciás
Alföldi Garabonciás
http://www.garabonciassajt.hu/

Kecsketelepünk Bács-Kiskun Megyében, Kecskeméttől 30 km-re az 52 úton (26 és 27 kilométerkő között) helyezkedik el. A telep létrehozásának egyik fő motiválója volt, hogy eredetileg kecsketej feldolgozására épített üzemünk megfelelő minőségű és mennyiségű kecsketejet beszállító partnerek hiányában ma is jórészt tehéntejet dolgoz fel. Célunk elsősorban kecsketejből készített minőségi termékek előállítása. Elérhetőségeink: Cím: 6070 Izsák Gedeon dűlő 156.

www.garabonciassajt.hu
allgoats.com
allgoats.com
http://www.allgoats.com/

The British Goat Society Website. The British Goat Society aims to extend and improve goatkeeping by providing information about the keeping of goats.

www.allgoats.com
Alpesi és Szánentáli K.M.E
Alpesi és Szánentáli K.M.E
http://www.asze-kecske.hu/

Az Alpesi és Szánentáli Kecsketenyésztők Magyarországi Egyesülete 1995-ben alakult, egyike az első kecsketenyésztő szervezeteknek.

www.asze-kecske.hu
Alpines International Breed Club
Alpines International Breed Club
http://www.alpinesinternationalclub.com/

The Alpines International Breed Club was founded in 1958 to develop, preserve and promote the French and American Alpine Dairy Goat.

www.alpinesinternationalclub.com
Ami a Tejúton kívül van!
Ami a Tejúton kívül van!
http://www.biokultura.org/biokultura_folyoiratok/2006/2006_3/tejut.htm

Somogy megyében, Pacsérvisnyén él egy házaspár (Ökördi Zsuzsa és Keszthelyi Péter), akik 15 évvel ezelőtt a fővárosból költöztek a Zselicségbe. Az életmódváltásnak több oka is volt. Bár humán és reáldiplomával rendelkeznek, Németországban egy biogazdaságban elsajátították az állattenyésztés és a sajtkészítés alapjait.

www.biokultura.org
Amit a kecsketejről érdemes tudni...
Amit a kecsketejről érdemes tudni...
http://zsendicesajtudvar.hupont.hu/9/a-kecsketejrol

A kecsketejben lévő tejzsír sokkal apróbb zsírgolyócskák formájában van emulgeálva, mint a tehéntejben, így az emésztőenzimek számára hozzáférhetőbb, az emészthetősége jobb. A tehéntejben sok a ß-karotin, ami sárgás színt kölcsönöz a vajnak és a sajtnak, míg a kecsketejből készültek színe fehér, mivel ezutóbbiban kész A-vitamin van jelen.

zsendicesajtudvar.hupont.hu
Angórakecske
Angórakecske
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ang%C3%B3ra_kecske

Az angórakecske (törökül: Ankara keçisi) kis-ázsiai kecskefajta, eredetileg Törökországból, Ankara környékéról származik. Az első angórakecskéket V. Károly német-római császár, spanyol uralkodó idejében, 1554 körül hozták be Európába. Az angórakecske rendkívül hosszú gyapja az ún. moher (angolszász nyelvterületen Mohair). Rendkívül érzékeny kecskefajta, ezért nem volt sikeres az európai háziasítása.

hu.wikipedia.org
Az allergia egyetlen ellenszere
Az allergia egyetlen ellenszere
http://www.harmonet.hu/szepseg-wellness/17073-az-allergia-egyetlen-ellenszer ...

Az allergia egyetlen ellenszere: Kecsketej - Az immunerősítésért és a fogyásért. Mennyeien finom és egészséges. Mindemellett a legtáplálóbb dolog a földön, ezen önmagában képes állat is, ember is életben maradni, megkaphatjuk belőle a szükséges táplálékot, sőt, fitten élhetünk általa, rengeteg energiát ad mindenhez!

www.harmonet.hu
Az állatorvos válaszol
Az állatorvos válaszol
http://www.agraroldal.hu/allatorvos.php

Online állatorvosi tanácsadás - Kérdése van az állatorvoshoz? Tegye fel! Magyarország legnevesebb állatorvos szakemberei válaszolnak! Betegség, vemhesség, baleset? Nincs több megválaszolatlan állatorvosi kérdés. Írja be ide állatorvosi kérdését, a válasz hamarosan érkezik! Legyen az kacsa, liba, tehén, bika, tyúk galamb, hal, vad, díszállat, strucc, emu, kecske, juh, ló, pulyka, gyöngytyúk, fürj, csincsilla, kutya, macska, háziállat vagy vadállat. Bármilyen állata legyen is beteg, a választ mindenhez megkapja. Hiszen Agrároldal.hu: minden, ami mezőgazdaság, minden, ami állatgyógyászat!

www.agraroldal.hu
Az egészséges választás
Az egészséges választás
http://www.haziallat.hu/nagyemlos/kecskek-juhok/kecske-tej-kecsketej/2584/

A kecsketej finom édes és tápláló, véd az allergia ellen, fertőtlenít és erősíti az immunrendszert is. Vitamin- és ásványi anyag tartalma szinte az anyatejével vetekszik.

www.haziallat.hu
azoknak, akik a tényekre kíváncsiak...
azoknak, akik a tényekre kíváncsiak...
http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/01kecsketenyesztes.htm

A gazdaságunk kialakítása klasszikus zöldmezős beruházás volt 2000-ben: se út, se villany, se víz, csak a szép zöld mező...! Azóta teljessé vált a gazdaságunk: 17 ha kaszáló és legelő, istálló, kecsketej-feldolgozó üzem. Istálló: Praktikus etetőrácsot alakítottunk ki, mert a kecske igencsak finnyás állat. Ha a széna kipottyan a szájából, a trágyás földről már nem eszi fel. (Még hogy igénytelen!)...

www.freeweb.hu
Oldal leírása
kecske.wyw.hu: Kecske katalógus kecskefarm, kecsketenyésztés, kecsketúró, képek, videók, kecskefajták, ételek, receptek, fórumok, kecskés mesék, kecsketej, kecskefejés, betegségek, klub, magyar tenyésztők, termékek.
Gyűjteményünkben 163 válogatott kecske témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 163 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 44253